У влади рф параноя через синьо-жовту символіку – британська розвідка

Російська влада намагається всіляко боротися з будь-якими проявами підтримки України серед свого населення. Ці прагнення часто доходять до абсурду.

Короткий звіт, присвячений цій темі опублікувала розвідка Великої Британії.

У розвідувальній структурі повідомили, що запровадження «драконівських» законів у Росії, пов'язаних з війною в Україні, призвело до того, що в країні забороняється будь-яка символіка із синіми та жовтими квітами.

«Деякі російські силовики на місцевому рівні, ймовірно, так тлумачать «драконівське» законодавство воєнного часу. Це призвело до того, що будь-яка публічна демонстрація синьо-жовтої символіки заборонена, оскільки може свідчити про приховану підтримку України», – йдеться у повідомленні.

Так, 9 травня в росії заарештували співробітника будинку для людей похилого віку, який одягла на роботу синьо-жовту куртку. А нещодавно у Волхові представники Нацгвардії росії затримали 22-річного росіянина за демонстрацію синьо-жовтого прапора, який виявився прапором Військово-космічних сил країни-окупанта.

У британській розвідці зазначили, що такі абсурдні дії наголошують на невпевненості серед параноїдальних російських чиновників щодо того, «що є і вважається допустимим у все більш тоталітарній системі».

Дійшло навіть до того, що ультранаціоналістична Ліберально-демократична партія, яка підтримує війну проти України, розкритикувала ці арешти, оскільки її символіка також містить синьо-жовті кольори.

Нагадаємо, за даними розвідки Британії, у росії пропагують примусову роботу для потреб війни.

А раніше повідомлялося, що в армії росії після оголошення мобілізації значно погіршилася дисципліна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО