Зеленський відповів на петицію про реєстровані партнерства

Президент України Володимир Зеленський розглянув петицію про зареєстровані партнерства, яка набрала 25 тисяч голосів.

Про це повідомляється на сайті електронних петицій.

Зеленський зазначив, що звернувся до Голови Верховної Ради України та Кабміну з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання.

«Стосовно проєкту Закону України «Про інститут реєстрованих партнерств» слід зазначити, що наразі він перебуває на розгляді Комітету Верховної Ради України з питань правової політики й до низки його положень висловлені зауваження та пропозиції від профільних комітетів й уповноважених органів державної влади, які потребують доопрацювання задля забезпечення ефективності функціонування відповідного інституту», – йдеться у повідомленні.

Також Уряд у рамках реалізації Національної стратегії у сфері прав людини доручив Міністерству юстиції України розробити та подати до Кабінету Міністрів України законопроєкт про усунення дискримінаційних положень, які можуть порушувати майнові та немайнові права партнерів, що не перебувають у шлюбі, запровадження інституту зареєстрованого цивільного партнерства.

«Міністерство юстиції України наразі працює над комплексним законодавчим запровадженням інституту цивільного партнерства з визначенням правових засад, порядку і наслідків його державної реєстрації, а також правового статусу й особистих немайнових та майнових прав і обов’язків партнерів з урахуванням особливостей вже наявних правових інститутів», – йдеться у повідомленні.

Зеленський також нагадав, що розглядаючи влітку минулого року петицію щодо одностатевих шлюбів, було акцентувано увагу на тому, що за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. В умовах воєнного чи надзвичайного стану Конституція України не може бути змінена.

Нагадаємо, у березні до Ради внесли законопроєкт про одностатеві партнерства.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО