Апеляція ВАКС призначила новий розгляд справи екссудді з Полтави, йому скасували вирок

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призначила новий розгляд справи за обвинуваченням колишнього судді Ленінського районного суду Полтави Сергія Кононенка в одержанні неправомірної вигоди. Раніше обвинуваченого засудили до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, антикорупційний суд визнав екссуддю Кононенка винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покаранням у виді позбавлення волі строком на 7 років, із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських повноважень, строком на 3 роки, із позбавленням військового звання майора юстиції, та із конфіскацією всього належного йому майна. На цей вирок було подані скарги стороною як обвинувачення, так і захисту.

«За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги сторони обвинувачення, захисту та третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, призначивши новий розгляд кримінального провадження у ВАКС. Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – інформує суд.

Нагадаємо, за версією слідства, Кононенко отримував неправомірну вигоду від представника позивачів у цивільних справах, які перебували в нього на розгляді, за швидкий розгляд позовних заяв та ухвалення судових рішень про задоволення позовних вимог.

Як вказали в САП, судді загрожує покарання у вигляді позбавленням волі терміном від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на терміном до 3 років із конфіскацією майна. Справу скерували до суду ще в листопаді 2017 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО