НАБУ завершило розслідувати справу одеського судді

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу за підозрою судді одного з районних судів міста Одеси в одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

У НАБУ і САП не повідомляють прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про суддю Київського райсуду Одеси Людмилу Салтан.

«Прокурор ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно судді одного з районних судів міста Одеси, яку у березні 2023 року викрили на одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди. Наразі детективам НАБУ надано доручення відкрити для ознайомлення матеріали справи стороні захисту», – інформує САП.

Нагадаємо, 29 березня 2023 року НАБУ і САП викрили суддю Київського райсуду Одеси Людмила Салтан «на гарячому». За даними слідства, служителька Феміди отримала кошти від громадянина за ухвалення позитивного рішення у цивільній справі на його користь. Її викрили одразу після одержання неправомірної вигоди.

31 березня керівник антикорупційної прокуратури повідомив Салтан про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Пізніше Вища рада правосуддя дозволила заарештувати Салтан.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО