Джонсон якось назвав Макрона «путінським підлабузником» і навіть «хотів йому врізати» – експомічник

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон назвав Еммануеля Макрона «нудотним» після того, як французький президент вирушив до Москви на переговори з володимиром путіним.

Про це розповів колишній речник британського політика Гуто Гаррі, його цитує The Guardian.

«Напруженість виникла на ранньому етапі, коли такі люди як Макрон приїхали до Москви, щоб поговорити з путіним. Борис тоді назвав його «нудотним». І водночас, я думаю, що Макрон відчував напругу від того, що Борис, здавалося, тікав від нього, допомагаючи Україні у військовому плані», – заявив ексречник.

Після того, як Макрон публічно розкритикував Джонсона у зв'язку з реакцією Британії на кризу біженців, експрем'єр, який «не схильний сильно сердитися або використовувати особливо сильні вислови», вибухнув лютою тирадою на адресу президента Франції.

_«По суті, Джонсон сказав: «Він (Макрон – ред.) – дивак, він путінський підлабузник». Він пообіцяв влаштувати Макрону «вакханалію зі побиттям жаб» і навіть зібрався «вибити йому світло (побити - ред.)», – стверджує Гаррі.

Політики налагодили стосунки вже за кілька тижнів. Вони помирилися на саміті G7 у Німеччині, де «добре поспілкувалися та разом випили віскі».

Нагадаємо, Джонсон залишив посаду прем'єра у липні 2022 року. У лютому він заявив, що готовий запропонувати свою кандидатуру на посаду генерального секретаря НАТО.

Раніше повідомлялося, що Джонсону присвоїли звання Почесного громадянина Києва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО