Можливість для початку успішного контрнаступу: Подоляк про звільнення Бахмуту

Звільнення Бахмуту, що на Донеччині, стане лише прелюдією до контрнаступу українських військових.

Про це повідомив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю BILD.

За його словами, Україна перехопила ініціативу у Бахмуті, однак не це означає швидке звільнення міста. Наразі на тій ділянці фронту тривають важкі бої.

«Україна перехопила ініціативу. Це не означає, що Бахмут буде звільнений завтра. Але важкі бої триватимуть, а боєздатність Росії буде і далі руйнуватися. У ширшому сенсі Бахмут - це прелюдія до контрнаступу. Це двері, які відкривають Україні можливість почати успішний контрнаступ», – заявив Подоляк.

Радник наголошує, що контрнаступ – це десятки та сотні дій та деякі з них уже здійснюють українські військовослужбовці.

«Уже є невеликі локальні зрушення в різних частинах Донецької області. Контрнаступ – це серія дій, що відбуваються протягом певного періоду часу», – додав Подоляк.

Нагадаємо, Сили оборони України просуваються по двох напрямках у передмісті Бахмута і вже взяли в полон чимало російських окупантів. У неділю, 14 травня, стало відомо, що російська армія втратила одразу двох командирів, які воювали проти України під Бахмутом у Донецькій області.

Додамо, Володимир Зеленський заявив, що у разі, якщо контрнаступ буде невдалим, то є ризик того, що підтримка України буде зменшуватись, але це позиція тільки окремих країн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО