ВАКС визначив застави двом ексзаступникам директора «Украероруху»

Вищий антикорупційний суд визначив 1,07 млн грн застави колишньому першому заступнику директора державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» («Украерорух») Ігорю Касьяненку, а ексзаступнику Сергію Гомболевському – 2,68 млн грн застави.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Суд частково задовольнив клопотання та застосував до колишнього першого заступника директора державного підприємства запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,073 млн грн. Колишньому заступнику директора з розвитку ДП «Украерорух» суд обрав запобіжний захід у вигляді 2,684 млн грн застави», – інформує САП.

У прокуратурі не вказують прізвища підозрюваних, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Касьяненка та Гомболевського.

Також на підозрюваних покладено такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Київської області та м. Львів (відповідно) без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватись від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Строк дії обов'язків – до 2 липня.

За даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк». Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн грн збитків.

Нагадаємо, у серпні 2019 року НАБУ провело обшуки на держпідприємстві «Украерорух». Внаслідок слідчих дій на підприємстві вилучили техніку, на яку суд наклав арешт.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО