Резніков вважає, що росія може готувати новий «жест доброї волі»

Росія може здійснити черговий «жест доброї волі» та закінчити активні бойові дії в Україні під приводом техногенної катастрофи на території своєї країни.

Таку думку міністр оборони Олексій Резніков висловив в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Якщо вже поспостерігати за низкою публічних висловлювань на російських ресурсах, то можна побачити, що вже лунають фрази, мовляв: «Треба, напевно, закінчувати «СВО», «треба переходити до оборони», «треба утримати наші «новоприбулі» території». Адже в разі чергового успіху української армії, який є абсолютно очікуваним і для них, потрібно зрозуміти, як «продавати» у себе всередині, як подавати це народу? У них же теж перегріті були очікування: Київ за три дні і «СВО» за три тижні. І хоча пропаганда в рф працює прекрасно, але з кожним разом усе складніше», – сказав Резніков.

За його словами, у кремлі шукають варіанти можливих сценаріїв для виправдання успіхів української армії перед суспільством.

«Це не мій прогноз, а міркування, але все ж таки я не здивуюся, якщо в них з'явиться в сценарії якась проблема, серйозного катастрофічного виду, техногенного, на території росії. Скажімо, щось станеться з електростанцією, гідроелектростанцією, АЕС, з'являться ризики для населення, і це потребуватиме негайної уваги уряду, акумуляції ресурсів, зокрема солдатів. І так вони нібито зможуть пояснити людям, чому закінчують активні бойові дії в Україні. Тобто їм доведеться озвучити «жест доброї волі» під виглядом якогось катаклізму на території рф», – розмірковує міністр.

Нагадаємо, у березні володимир путін заявив, що мирний план Китаю може стати основою для припинення війни.

Тоді ж міністр оборони Сергій Шойгу натякнув на готовність росії до переговорів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО