СБУ порушила справу проти учасників провальної «спецоперації», які намагалися викрасти літак рф

Правоохоронці розслідують обставини ракетного удару по летовищу «Канатове», який стався у липні 2022 року.

Про це у четвер, 20 квітня, повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, обстріл стався через самовільні дії військовослужбовців - вони намагалися домовитися з російським пілотом про викрадення літака повітряно-космічних сил рф.

«Під час цієї «операції», яка проводилася, незважаючи на зауваження СБУ та без погодження з відповідними державними органами, ворог отримав інформацію про розміщення особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків. Ці дані й дозволили здійснити обстріл аеродрому «Канатове» у Кіровоградській області», – зазначили у СБУ.

Правоохоронці нагадали, що внаслідок ракетного удару загинув командир військової частини, ще 17 військовослужбовців зазнали поранень. Крім того, було знищено двох винищувачів Повітряних сил ЗСУ, а злітна смуга та будівлі отримали значні пошкодження.

У відомстві повідомили, що кримінальне провадження порушено за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 5 ст. 426-1 (перевищення військовою посадовою владою або службовими повноваженнями) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, напередодні СБУ викрила агентів рф, які здійснювали атаки хакерів на уряд України.

А до цього СБУ на Дніпропетровщині затримала російського агента, який збирав розвіддані за місцем базування та переміщення Сил оборони.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО