ВАКС визначив застави підозрюваному судді з Рівненщини та адвокату

Вищий антикорупційний суд визначив 700 тисяч грн застави як запобіжний захід судді Корецького районного суду Рівненської області Євгену Кулику, а адвокату – 600 тис. грн застави. Їх обох підозрюють в одержанні 1100 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У повідомленні не вказується прізвище судді, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про суддю Корецького районного суду Рівненської області Євгена Кулика.

«11 квітня 2023 року за клопотаннями детективів НАБУ, погодженими прокурором САП, ВАКС обрав запобіжні заходи судді одного з районних судів Рівненської області та адвокату-посереднику, яких викрито на одержанні 1100 доларів неправомірної вигоди. Суд частково задовольнив клопотання та застосував до судді запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 700 тисяч грн. До адвоката застосовано запобіжний захід у вигляді 600 тис. грн застави», – інформує САП.

Також на обох підозрюваних покладено такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; не відлучатись із Рівненської області без дозволу; утримуватись від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Корецького райсуду Рівненщини Євгену Кулику та адвокату. У межах досудового розслідування встановлено, що за 1100 доларів суддя обіцяв закрити адміністративну справу, що перебувала у нього на розгляді, стосовно громадянина, який вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст.130 Кодексу про адміністративні правопорушення України («Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння»). Грошові кошти суддя отримав за посередництва адвоката. Осіб було викрито одразу після отримання ними обумовлених коштів детективами НАБУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО