У Нацгвардії розповіли, скільки українців подали заявки до «Гвардії наступу»

Українці продовжують активно подавати заявки до бригад «Гвардії наступу», багато добровольців вже отримали направлення до військових частин.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник Національної гвардії України Руслан Музичук.

За його словами, за два місяці МВС отримало понад 35 тисяч звернень від громадян. З них понад 16 тисяч заявок було подано до підрозділів Нацгвардії.

«Ми вже проводимо роботу у напрямку, щоб цих кандидатів зараховували до ладу у військові частини, бо ще в лютому більша частина роботи проводилася саме з обробкою заявок, усіх перевіряли вручну», – заявив Музичук.

Він зазначив, що у військові частини направлено вже понад 10% добровольців. Наразі планується проходження громадянами, які подали заявки, всіх етапів вступу до підрозділів.

Нагадаємо, набір до «Гвардії наступу» незабаром завершиться. Усі охочі приєднатися можуть подати заяву до 1 квітня. Це можна зробити через сайт, або в найближчому Центрі надання адміністративних послуг.

При цьому в МВС не виключають, що через велику активність з боку добровольців формування штурмових бригад «Гвардія наступу» проводитимуть і після 1 квітня.

Раніше стало відомо, скільки часу тренуватимуть бійців із «Гвардії наступу».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО