Апеляція ВАКС залишила конфіскованими кошти експосадовця Нацполіції Аносова

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила конфіскованими 2,3 млн грн і майже 35,5 тисяч доларів колишнього заступника директора департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Андрія Аносова.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, ВАКС конфіскував понад 3 млн грн Аносова, проте його представник подав на це рішення апеляційну скаргу.

«Представник відповідача подав апеляційну скаргу щодо скасування рішення ВАКС в частині задоволення позову про визнання грошових коштів в розмірі 2,3 млн грн та 35,5 тисяч доларів необґрунтованими активами та стягнення їх в дохід держави. За результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційну скаргу представника колишнього заступника одного з департаментів Нацполіції без задоволення, а рішення ВАКС – без змін», – інформує суд.

Як встановили детективи НАБУ разом з прокурорами САП у межах справи за фактом декларування недостовірної інформації, вищевказаний посадовець, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3 287 049 грн.

Рішення ВАКС може бути оскаржене протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Як відомо, ВАКС відмовився забезпечувати позов до Аносова у вигляді арешту рахунків, оскільки арешт уже накладено в межах кримінального провадження.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію 3,29 млн грн експосадовця Нацполіції Аносова. Як стверджують у САП, детективи НАБУ і прокурори розслідують справу за фактом декларування недостовірної інформації цим ексзаступником начальника департаменту Нацполіції. За версією слідства, посадовець протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3,29 млн грн. Зважаючи на те, що ці активи перевищують його законні доходи, САП заявлено позов з вимогою стягнути їх в дохід держави.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО