У МЗС Польщі не виключають візиту Зеленського найближчим часом

У Польщі не виключають, що найближчим часом Варшаву може відвідати з візитом президент України Володимир Зеленський. Однак з міркувань безпеки робити точні прогнози ніхто не буде до моменту візиту.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський на брифінгу 28 березня, повідомляє польське видання PAP.

Він підтвердив, що візит Зеленського може відбутися незабаром, президенти обох країн активно підтримують між собою контакти. Однак навіть коли буде досягнута остаточна домовленість, про візит не повідомлятимуть до останнього моменту – з міркувань безпеки.

«Думаю, це відбудеться скоро, але давайте не будемо випереджати факти. Ми точно не будемо анонсувати цей візит, як звичайно анонсують приїзд лідерів іноземних держав – з міркувань безпеки» – повідомив він.

Нагадаємо, що Польща, швидше за все, не буде передавати Україні всі винищувачі МіГ-29, які є на озброєнні ВПС країни.

Про постачання Міг-29 раніше говорив президент Польщі Анджей Дуда. Він заявив, що перша партія літаків складатиметься з чотирьох машин даної моделі, але не розповів, скільки МіГів сумарно планують направити в Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО