Сили оборони відбили понад 40 атак та знищили безпілотник ворога – Генштаб

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на чотирьох напрямках Сході України. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу від 27 березня.

«Завдяки професійним та злагодженим діям підрозділами Сил оборони України було відбито 41 атаку противника», – зазначили в Генштабі.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати Бахмут, а також намагається атакувати у районі Іванівської Донецької області. Здійснив обстріли населених пунктів Григорівка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба та Майорськ.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Сіньківка та Білогорівка. Здійснив артилерійські обстріли поблизу Кам'янки, Колодязного, Червоного Першого, Дворічного, Західного, Куп'янська Харківської області; Стельмахівки, Невського, Білогорівки Луганської області, а також Тернів, Спірного та Виїмки Донецької області.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках війська рф атакували у напрямку Новокалинового, Степового, Авдіївки, Північного, Первомайського, Невельського та Мар'їнки Донецької області, успіху не мали. У районах населених пунктів Новокалинове, Ласточкине, Первомайське та Мар'їнка ворог застосував аерозольні сльозогінні гранати нелетальної дії.

У Генштабі повідомили, що минулої доби противник завдав 7 авіаційних та 10 ракетних ударів по території України, а також здійснив понад 15 обстрілів з РСЗВ. Для ракетних ударів продовжує широко використовувати зенітні керовані ракети С-300.

Авіація Сил оборони, ракетники та артилеристи відповіли на це 11 ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Ще одного удару було завдано по зенітно-ракетному комплексу.

Крім того, українським воїнам вдалося збити ворожий БПЛА типу «Орлан-10».

Нагадаємо, за останню добу в Україні було знищено ще 610 російських окупантів. Загальні втрати рф з початку повномасштабного вторгнення становлять 171 160 чоловік.

Раніше повідомлялося, що командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський знову відвідав найнапруженіші ділянки на Бахмутському напрямку і розповів, яка ситуація навколо міста.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО