Посилили всі види розвідки, щоб не допустити цього: Наєв про можливий наступ з Білорусі

Наразі окупанти не готові розпочати наступ на північному напрямку, але українські військові передбачають можливі сценарії та готуються до них.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю РБК-Україна.

Ударних формувань на території Білорусі наразі не виявлено, росія використовує інфраструктуру республіки як місце підготовки і відновлення свого особового складу. Та українські військові здійснюють весь комплекс заходів щодо забезпечення готовності підпорядкованих угруповань до будь-яких дій росії.

«Станом на сьогодні противник не готовий вести наступальні дії на північному напрямку, але ми розуміємо та передбачаємо можливі сценарії розвитку ситуації. Виходячи з ймовірного характеру дій противника, ми здійснюємо весь комплекс заходів щодо забезпечення готовності підпорядкованих угруповань до будь-яких дій росії – починаючи з відбиття авіаційних та ракетних ударів, недопущення дій його диверсійних сил до відбиття повторного вторгнення», – зазначив Наєв.

Зокрема, українське військове командування, щоб не допустити раптові дії противника посилило всі види розвідки. Наразі здійснюється моніторинг обстановки, в тому числі з використанням засобів повітряної та космічної розвідки. Здійснюється прикриття військ та критичних об’єктів інфраструктури від авіаційних та ракетних ударів противника, а також вдосконалюється фортифікаційне обладнання оборонних рубежів. Також розгорнута система підготовки органів військового управління, військових частин та підрозділів.

«Цей комплекс охоплює широкий спектр питань, починаючи з одиночної підготовки і закінчуючи ротними та батальйонними навчаннями. Проводяться тренування резервів, готуються до виконання вогневих завдань артилерійські підрозділи, здійснюється підготовка операторів БпЛА», – додав командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Нагадаємо, на початку березня у Білорусі провели ротацію та вивели частину російських військ.

Пізніше стало відомо, що тренувальний табір на одному з полігонів в країні згортати не збираються. Наразі там очікують на нову групу російських військових.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО