НАБУ викликало на допит ексзаступника міністра екології

Національне антикорупційне бюро викликало на допит колишнього заступника міністра екології та природних ресурсів України Дмитра Мормула, якого підозрюють у заволодінні понад 32 млн грн при закупівлі послуг із дистанційного зондування Землі.

Відповідна повістка оприлюднена на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Мормуля Дмитра Дмитровича, Вам необхідно прибути 20, 27 та 31 березня 2023 року о 10:00 до Національного антикорупційного бюро України за адресою: м. Київ, вул. Василя Сурикова, 3, для допиту як підозрюваному та вручення процесуальних документів у кримінальному провадженні № 42014000000000181 від 27.03.2014», – йдеться у повідомленні.

Раніше НАБУ оголосило в розшук Мормула.

Нагадаємо, 2 лютого НАБУ заочно повідомило про підозру ексзаступнику міністра екології. Слідство встановило, що у 2011 році Мінприроди оголосило переможцем у тендері на розробку та впровадження програмного забезпечення для проведення моніторингу навколишнього природного середовища заздалегідь визначену австрійську компанію. Відомство уклало з нею договір на суму 41,15 млн грн.

Однак, переможець не був здатний і взагалі не планував надавати ці послуги. Натомість за допомогою радників тодішнього міністра екології та природних ресурсів залучили низку підрядників, які й стали реальними виконавцями тендеру. За це вони одержали лише близько 20% від суми тендеру. Решту отриманих від міністерства коштів 32,048 млн грн упродовж 2012 року учасники схеми вивели. Гроші перевели на рахунки інших компаній-нерезидентів на підставі фіктивних документів про нібито розроблене програмне забезпечення, яке насправді не розроблялося та не постачалося, а його функціонал виконувався частиною програмного забезпечення, яке було поставлене реальним виконавцями проєкт.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО