У Грузії протестувальники почали штурмувати будівлю парламенту

У Грузії учасники масового протесту знесли паркан під парламентом. Вони намагаються прорватися до будівлі.

Про це повідомляють українські Телеграм-канали, з посиланням на грузинські пабліки.

Як зазначають видання, протестувальники демонтували залізну конструкцію, яку було встановлено під парламентом.

Також вони кидали різні предмети у бік правоохоронців, які перебувають на території будівлі законодавчого органу.

Згодом стало відомо, що в Тбілісі поліція відігнала учасників акції протесту від будівлі парламенту, яку вони штурмували.

Приблизно в 23:20 за київським часом поліція застосувала проти протестувальників, ймовірно, сльозогінний газ. Після цього силовики вишикувались у шеренгу і щитами відтіснили протестувальників.

На трансляції Georgian Public Broadcaster видно, як поліцейські заповнили майже весь простір перед парламентом.

Нагадаємо, що у вівторок, 7 березня, парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу». Рішення підтримали 76 із 150 депутатів законодавчого органу, який є аналогом російського закону. Згідно з ініціативою, всі ЗМІ та громадські організації, які фінансують з-за кордону, набудуть статусу «агентів іноземного впливу».

Після цього під будівлею парламенту відбулися сутички між поліцією та мирними протестувальниками, які виступають проти законопроекту.

Водночас, президент Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала масові протести в Тбілісі проти законопроекту про «іноагентів». Вона запевнила, що накладе вето на ініціативу.

При цьому, протести також відбулися у Франції. Там демонстранти виступають проти пенсійної реформи, запропонованої Еммануелем Макроном.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО