Кабмін призначив Кривоноса директором НАБУ

Кабінет міністрів призначив директора Національного антикорупційного бюро. Ним став голова Державної інспекції архітектури та містобудування Семен Кривонос.

Таке рішення 6 березня ухвалив уряд одноголосно, повідомляє «Слово і діло».

«Щойно на позачерговому засіданні призначили очільником бюро Семена Кривоноса. Цьому процесу передував прозорий конкурс, за підсумками якого комісія, що, зокрема, складалась і з міжнародних партнерів, визначила трьох кандидатів на посаду директора НАБУ», – написав у Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також Шмигаль на засіданні запропонував новопризначеному директору НАБУ Кривоносу розглянути можливість призначити двох інших кандидатів Сергія Гупяка та Романа Осипчука на керівні посади в НАБУ.

Раніше конкурсна комісія відібрала трьох кандидатів на посаду директора НАБУ. Фіналістами конкурсу стали: начальник 4-го слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому Сергій Гупяк; керівник ДІАМ Семен Кривонос і керівник управління внутрішнього контролю НАБУ Роман Осипчук.

Нагадаємо, у квітні 2022-го Артема Ситника звільнили з посади директора НАБУ через закінчення терміну повноважень. Пізніше він став заступником голови Національного агентства з питань запобігання корупції. Обов'язки директора НАБУ виконував Гізо Углава.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО