Захопити Бахмут найближчим часом росіяни не зможуть – ISW

Російські загарбники продовжують здійснювати наступальні операції поблизу Бахмута Донецької області. Але ні оточити, ні захопити місто найближчим часом їм не вдасться.

У цьому впевнені аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

4 березня загарбники провели одну обмежену атаку, проте вкотре зазнали невдачі.

«Українські офіційні особи наголошують, що українські сили контролюють ситуацію в Бахмуті, але відзначили, що обставини стають дедалі складнішими. Зокрема, ПВК «Вагнер» залучила свої найпередовіші елементи до штурмових операцій у цьому районі», – зазначили фахівці.

Також в Інституті вивчення війни пояснили, що постійні спроби ворога проводити штурми не означають, що він зможе найближчим часом оточити чи захопити місто.

Сили оборони України можуть утримувати Бахмут і надалі, а якщо й вирішать вийти з нього, то зроблять це контрольовано, не потрапивши у оточення, наголошують аналітики ISW.

«Російські окупанти зазнають значних втрат під час просування у районі Бахмута. А оцінка українців стосовно того, що вони зможуть змусити атаки росіян завершитися поблизу їхніх поточних позицій, збалансована з ризиком втрати доступу до основних шляхів відведення, ймовірно, керуватиме рішенням залишитися чи відступити», – йдеться в повідомленні ISW.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що у Бахмуті відбувається ротація, а не відведення військ.

Також було заявлено, що досвід дозволяє ЗСУ перебудувати оборону, незважаючи на підрив мостів у Бахмуті.

Крім того, за даними британської розвідки, оборону Бахмута посилюють елітні підрозділи ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО