ЗСУ уразили 2 склади боєприпасів та комплекси РЕБ ворога, а також знищили безпілотник – Генштаб

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на сході України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 1 березня.

Найгарячішою точкою всієї лінії фронту залишається Бахмут. Крім того, ворог намагається наступати на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

«Протягом доби противник завдав 3 ракетних ударів по цивільних об'єктах на Харківщині. Є поранені серед мирного населення. Також окупанти здійснили 16 авіаційних ударів, у тому числі задіяно 2 БПЛА «Шахед-136». Ударні дрони збиті нашими захисниками», – повідомили у Генштабі.

ЗСУ, у свою чергу, завдали понад 20 ударів по скупченням живої сили та техніки ворога. Українські воїни, серед іншого, вразили 1 район зосередження супротивника, 2 склади боєприпасів, 2 комплекси радіоелектронної боротьби супротивника, а також збили ворожий БПЛА типу «Орлан-10».

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Федорівка Донецької області, проте успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Лиман Перший, Петропавлівка, Кучерівка, Піщане Харківської області; Стельмахівка, Червонопопівка та Невське в Луганській області та Терни та Котлярівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступати. Не припиняє штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Бахмут, Хромове та Іванівське Донецької області. Ворожі обстріли зазнали Васюківка, Желєзнянське, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Диліївка, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам'янка, Першотравневе, Невельське та Мар'їнка Донецької області. Обстріляв райони населених пунктів Веселе, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Перемога, Вугледар, Ненудне Донецької області.

У багатьох населених пунктах на тимчасово окупованих територіях росіяни продовжують чинити тиск на мирних жителів.

В Енергодарі Запорізької області армія росії проводить пропагандистські заходи з висвітленням фейкових «переваг» приходу рф в регіон. А в Мангуському районі Донецької області ворог обмежує подачу електропостачання до будинків.

Водночас, на тимчасово зайнятих територіях Луганської області місцеві фермери масово псують урожай літо-осінь 2022 року. Російська окупаційна адміністрація повністю блокує всім місцевим фермерам можливість реалізовувати зерно як на внутрішньому, так і зовнішньому ринку.

«Також так звана окупаційна влада на неофіційному рівні заборонила всім місцевим пекарням приймати зернові від місцевих фермерів. Українські фермери у відчаї від великих втрат урожаю», – повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, за даними американського Центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS), втрати росії в Україні перевищили її сумарні втрати у всіх конфліктах після Другої світової війни.

Раніше ЗМІ припустили, що тритижневий бій у Вугледарі став найбільшою танковою битвою війни та хворобливою поразкою рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО