WizzAir призупиняє авіасполучення з Молдовою: що відомо

WizzAir, одна з найбільших європейських авіакомпаній-лоукостерів, вирішила призупинити польоти до Молдови з 14 березня.

Про це повідомляє пресслужба Управління цивільної авіації Молдови.

Там зазначили, що авіакомпанія вирішила піти на такий крок із міркувань безпеки.

«Рішення, прийняте WizzAir, створило невизначеність, враховуючи те, що 14 лютого авіакомпанія запросила затвердження розкладу польотів на літній сезон, а сьогодні воно було схвалено ААС», – повідомили в Управлінні.

Відомство також запевнило, що, незважаючи на заяви WizzAir, польоти в національному повітряному просторі Молдови, як і раніше, безпечні.

«Ми продовжимо вживати всіх необхідних дій для якнайшвидшого повернення авіаперевізника до Кишинівського міжнародного аеропорту, а також для залучення інших лоукостерів», – йдеться у заяві Управління цивільної авіації.

Нагадаємо, 14 лютого Молдова тимчасово закривала свій повітряний простір у зв'язку із прольотом невідомого об'єкту. ЗМІ повідомляли, що влада пішла на такий крок через те, що на територію країни залетів розвідувальний дрон.

Нещодавно Міноборони росії звинуватило Україну у підготовці «озброєної провокації» проти невизнаного Придністров'я. Володимир Зеленський спростував ці спекуляції.

При цьому в самій Молдові не відкидають повернення Придністров'я військовим шляхом. Так, нещодавно новообраний прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Придністров'я має бути демілітаризоване, а російські війська мають залишити регіон.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО