НАБУ завершило розслідування справи Януковича про угіддя «Сухолуччя»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою колишнього президента-втікача Віктора Януковича та інших осіб у заволодінні угіддями «Сухолуччя».

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно заволодіння земельною ділянкою лісового фонду на території Сухолуцької сільради на Київщині площею 17,5 га та орієнтовною вартістю понад 22 млн грн колишнім президентом та ще трьома особами. На сьогодні детективам НАБУ надано доручення відкрити матеріали стороні захисту для ознайомлення», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, у 2016 році на той момент генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв наприкінці 2016-початку 2017 років скерувати справу Януковича про «Сухолуччя» до суду. Влітку 2016 року частину провадження направили до Шевченківського районного суду міста Києва. У цьому епізоді є 18 обвинувачених, зокрема: колишній голова Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко, ексдиректор Дніпровсько-Тетерівського держлісгоспу Микола Гордійчук, експомічник прем'єра (на той момент Віктора Януковича) Микола Коломієць, ексдиректор ТОВ «Дім Лісника» Юрій Булава, директор ТОВ «Київуніверсалсервіс» Василь Гулик та один з керівників цієї ж організації Олександр Файніцький. З 2016 року там досі немає вироку.

У червні 2021 року угіддя «Сухолуччя» передали в управління мережі готельно-ресторанних комплексів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО