Будь-які територіальні компроміси означатимуть збереження загрози безпеці – Зеленський

Ідея залишити росії частину захоплених територій України не призведе ні до чого доброго – ані в Україні, ані в рф, ані в Європі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю ВВС.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи може розв’язана рф війна завершитися відмовою України від частини територій, які зараз тимчасово окуповані росією, президент сказав, що будь-які територіальні компроміси – це збереження загрози для безпеки.

«Якщо наші партнери дозволять росії про це думати і знаходити ці варіанти – це ні до чого доброго не призведе – ані в Україні, ані в росії, ані в Європі. Тому що всі зрозуміють: все ж таки можна захоплювати. Все ж таки якщо ти держава з сильним військом або з великою кількістю людей, якщо у тебе є ядерна зброя – в принципі, якщо дуже наполегливо і довго воювати, то можна буде потім вийти на якесь порозуміння і забрати якусь частину території», – пояснив Зеленський.

Президент також наголосив на тому, що якщо росія не віддають звільнить українські території, це унеможливить для наступних поколінь будь-яке співіснування.

«Якщо ми не деокупуємо території – або якщо наші партнери дозволять росії знайти якісь компроміси щодо Донбасу чи Криму, чи півдня наших територій, не деокупувати їх, то це буде бомба [що чекає, щоб вибухнути] посеред нашої країни, і бомба посеред Європи», – наголосив Володимир Зеленський.

Напомним, раніше Зеленський вже пояснював, чому вважає компроміси з рф помилкою.

Аналітики «Слово і діло» також досліджували, як протягом президентства змінювалася позиція Зеленського по переговорам з рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО