Затримано вербувальника українських «тюремників» до ПВК «Вагнер» – СБУ

У Вінниці співробітники Служби безпеки затримали зрадника, який вербував українських карних злочинців у ПВК «Вагнер». Він обіцяв найманцям від 2 до 4 тисяч доларів на місяць.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Служба безпеки заблокувала у Вінниці канал «рекрутингу» колишніх в’язнів до лав російської приватної військової компанії «Вагнер». У результаті спецоперації на території обласного центру затримано російського агента, який підбирав «кандидатів» та вербував їх до окупаційного угруповання. За вступ до російської ПВК і участь у бойових діях проти Сил оборони зловмисник пропонував кожному «рекруту» грошову винагороду у розмірі від 2 до 4 тис. дол. на місяць», - йдеться у повідомленні.

Ворожим агентом виявився місцевий рецидивіст, який провів 15 років за ґратами за розбій та групове зґвалтування. Він мав широке коло зв'язків у кримінальному середовищі, у тому числі на території росії, і на нього вийшов представник ПВК «Вагнер».

За вказівкою ворога рецидивіст почав підшукувати карних злочинців для залучення до складу приватної військової компанії рф.

Затриманому повідомлено про підозру у держзраді. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Верховна рада визнала ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією.

Керівнику ПВК «Вагнер» Пригожину повідомили про підозру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО