Ексміністру інфраструктури Пивоварському повідомили про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому міністру інфраструктури України та його першому заступнику.

Про це 22 лютого заявила пресслужба НАБУ.

За даними слідства, у липні 2015 року чиновники забезпечили ухвалення наказу, який дозволив приватним компаніям стягувати 50% ставки корабельного збору з суден у порту «Південний». При цьому згідно із законом, стягнення такого збору є винятковою прерогативою Адміністрації морських портів України.

Ім'я підозрюваного прямо не називається, проте відомо, що у 2015 році міністерство очолював Андрій Пивоварський. Його першим заступником в той час був Володимир Шульмейстер.

«Наказ було прийнято без належного економічного обґрунтування та всупереч зауваженням департаменту економіки та фінансів Мінінфраструктури та самої АМПУ», – зазначили у НАБУ.

За результатами експертизи, лише протягом 2017-2021 років через ці дії держбюджет недоотримав понад 30 мільйонів доларів.

Правоохоронці кваліфікували дії чиновників за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що вищий антикорупційний суд заочно судитиме колишнього міністра екології Миколу Злочевського за звинуваченням у спробі підкупу керівництва НАБУ та САП за 5 млн. доларів неправомірної вигоди.

Раніше повідомлялося, що апеляційна палата ВАКС заарештувала екс-заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського із заставою у понад 50 млн гривень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО