Зеленський про «Рамштайн-9»: маємо чергові сильні рішення для захисту нашої держави

За підсумками засідання Контактної групи з оборони України ЗСУ отримають більше танків, ППО та артилерії.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками 14 лютого.

У вівторок, 14 лютого, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала чергові сильні рішення для власного захисту. Він нагадав, що сьогодні відбулося дев'яте засідання Контактної групи з оборони України (формат Рамштайн,, де взяли участь 54 держави-партнери. Президент повідомив про чергові важливі рішення, які важливі для зміцнення наших воїнів.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Підтверджено партнерами більше ППО. Підтверджено більше танків. Підтверджено більше артилерії та снарядів. Підтверджено більше навчання наших військових. Як сьогодні звучало, Ukraine must be successful. І тут ми погоджуємось: успіх повинен бути.

  • Звичайно, далеко не все про «Рамштайн» можна повідомляти публічно. Значну частину домовленостей і дискусій варто залишити за зачиненими дверима засідання Контактної групи. Але я можу сказати впевнено, що базові тенденції залишаються незмінними. Україна й партнери разом роблять усе, щоб держава-терорист програла. І щоб це сталося швидше.

  • Ми бачимо зараз, що кремль намагається вичавити з росії весь можливий потенціал агресії. Вони поспішають. Бо знають, що світ все одно сильніший, але потребує часу, щоб згуртувати свою силу. Тому швидкість – це дуже важливо. Швидкість в усьому. В ухваленні рішень. В реалізації рішень. У постачанні. У навчанні. Швидкість рятує життя людей, швидкість повертає безпеку.

  • Сьогодні ж я зустрівся з міністром закордонних справ Канади, яка перебувала з візитом в Україні. Тематика нашої розмови була теж, можна сказати, «рамштайнова». Передусім – оборонна підтримка, нова зброя для України, нові санкції проти росії. Подякував Канаді за вже надану підтримку. І ми доволі детально з пані міністром обговорили, що зараз потрібно, щоб продовжити витісняти окупанта з української землі.

  • Активно готуємося до зовнішньополітичних заходів другої половини цього тижня. Як «Рамштайн» задав тональність тижню, так і маємо його пройти. Кожного дня додаючи результатів для України.

  • Є сьогодні дуже добра новина від групи наших рятувальників, які працюють у Туреччині. На девʼятий день після руйнівного землетрусу вдалося врятувати жінку. Її дістали з-під завалів наші ДСНСники, передали медикам. Це дуже важливо – не втрачати надії за жодних обставин і продовжувати боротися за життя. Дякую всій нашій команді рятувальників!

  • І, звичайно, сьогодні, як і щодня, я на звʼязку з нашими військовими, з командувачами. Мав кілька нарад. Ситуація на передовій, особливо на Донеччині та Луганщині, залишається вкрай тяжкою. Це буквально бої за кожен метр української землі.

  • Маємо розуміти значення цих боїв. Кожен метр, виграний там, – це захист усієї нашої держави. Кожен день, який наші герої вистояли в Бахмуті, у Вугледарі, у Мар’їнці та інших містах і громадах Донбасу, – це скорочення російської агресії на тижні. Саме там зараз відбувається безпрецедентне знищення російського потенціалу. Усе, що ворог втратить на нашому Донбасі, він уже не зможе відновити. І це саме той потенціал російської агресії, від якого в керівництві держави-терориста очікували знищення всієї нашої України. Слава кожному й кожній, хто зараз у бою за Україну!

Президент підкреслив, що зараз робиться все для того, щоб українським захисникам більше зброї, більш далекобійну зброю й більшу потужність для наступу, що готується.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив про високу дипломатичну активність України.

Також Зеленський розповів, які рішення очікують від нового «Рамштайну».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО