Санду висунула кандидата на пост прем'єра Молдови

Президент Молдови Майя Санду обрала Доріна Речана кандидатом на пост прем'єр-міністра країни після того, як Наталія Гаврилиця оголосила про відставку.

Про це повідомляє портал zdg.

«Новий Уряд має прискорити очищення судової системи. Ми обіцяли і несемо відповідальність творити справедливість у нашій країні. Новий уряд має очистити країну від корупції. Ми мали консультації з парламентськими фракціями. Після обговорень я призначила Доріна Речана кандидатом на посаду прем’єр-міністра», – заявила Санду.

Дорін Речан обіймає посаду радника президента з питань національної оборони та безпеки, секретаря Вищої ради безпеки (ВРБ) з 4 лютого 2022 року. У 2012–2015 він був міністром внутрішніх справ.

Згідно з Конституцією, відставка прем'єра спричиняє відставку всього уряду. Президент країни підписує указ про відставку уряду. Кабінет міністрів продовжує виконувати обов'язки до складання присяги новим складом уряду.

Президент висуває кандидатуру нового прем'єра у парламенті після консультацій із парламентськими фракціями. Протягом 15 днів кандидат на посаду прем'єра представляє парламенту та просить висловити вотум довіри новому Кабінету міністрів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця подала у відставку з посади.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО