Окупанти ведуть наступ на п'яти напрямках – зведення Генштабу

Російські війська зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах.

Про це повідомляє Генштаб.

Українські військові за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Верхньокам’янське, Васюківка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Веселе, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка Донецької області.

При цьому, як зазначили в Генштабі, під час боїв за Бахмут видно повну відсутність координації та взаємодії між російськими військовими та найманцями «Вагнера».

Противник за добу завдав 4 ракетних ударів і здійснив 56 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних ворожих угруповань не виявлено.

На цих, а також Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямах під ворожий вогонь потрапили райони десятків населених пунктів.

Українська авіація минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження ворога та удару по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. А підрозділи ракетних військ та артилерії сил оборони України вразили пункт управління, 8 районів зосередження живої сили противника та склад боєприпасів.

«Противник продовжує зазнавати втрат. Так, в населеному пункті Василівка Запорізької області, окупанти облаштували місцеву дитячу лікарню під військовий шпиталь для поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації. Прийом дітей до лікарні припинено», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна не виводитиме війська з Бахмута.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Україна вже готова до можливого наступу росії в лютому.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО