Хабар голові райсуду Київщини: свідка примусово доставлять в суд

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро примусово доставити в засідання свідка у межах справи за обвинуваченням голови Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 23 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Здійснити привід свідка у судове засідання, яке відбудеться 13 лютого 2023 року о 09:00 до зали судових засідань №4 Вищого антикорупційного суду. Здійснення приводу доручити Національному антикорупційному бюро України», – йдеться в рішенні.

Також судді наклали на іншого свідка грошове стягнення у розмірі 1342 грн. Обидва свідка не з'являлися в засідання за повістками суду.

Як відомо, Лисюка обвинувачують у висловлені прохання надати неправомірну вигоду у сумі понад 565 тисяч гривень за винесення рішень у цивільних справах на користь позивачів та одержані частини неправомірної вигоди, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року суд закінчив підготовче засідання за обвинуваченням судді Лисюка. Проте після створення Вищого антикорупційного суду справу передали туди. В березні 2019 року Вища рада правосуддя відсторонила Лисюка від здійснення правосуддя до набуття вироком чинності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО