На окупованій Донеччині росіяни проводять примусову паспортизацію – ЦНС

На тимчасово окупованих територіях Донеччині росіяни почали проводити примусову паспортизацію серед працівників державних та комунальних підприємств.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначають, що всім працівникам повідомили, що до 1 березня вони мають отримати російський паспорт. В інакшому випадку їх звільнять. При цьому, робітники мають не лише отримати паспорт країни-терориста для збереження робочого місця, а й написати заяву про відмову від українського громадянства.

Таким чином загарбники хочуть «підкріпити» свої права на регіон.

«Останнє є показовим, адже у рф дозволено подвійне громадянство. Тобто, відмова від громадянства росіянам потрібна саме для пропагандистської цілі та аби «підкріпити» свої права на регіон, змінивши його демографічний склад», – додають у Центрі.

Варто зауважити, що наразі ворог активно проводить мобілізацію на тимчасово окупованих територіях, й саме російська макулатура є підставою для відправки на фронт. Центр національного спротиву закликає не співпрацювати з ворогом й за можливості покинути регіон.

Раніше повідомляли, російські окупанти запевнили, що забиратимуть квартири та автомобілі у мешканців Мелітополя, які не оформлять російського паспорта.

У тимчасово окупованих районах Запорізької області продовжують зникати українці. Російські загарбники беруть заручників, яких наразі налічується понад 230 осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО