НАБУ про закупівлю Міноборони: справу почали розслідувати ще до публікації в ЗМІ

Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування фактів імовірного завищення цін на закупівлі Міністерства оборони продуктів харчування для Збройних сил України ще до публікації інформації у засобах масової інформації.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«З огляду на резонансні публікації у ЗМІ про можливі зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових. Повідомляємо, що викладена інформація відома НАБУ і CАП, вона досліджується в межах кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями, до оприлюднення в медіа», – підкреслюють в органі.

У НАБУ додали, що попередня правова кваліфікація правопорушення – частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата або заволодіння майном). Детективи досліджують закупівлі Міноборони на 13 млрд грн.

Нагадаємо, публікацію у ЗМІ про закупівлю продуктів за завищеними цінами у Міноборони назвали маніпуляцією. Профільний комітет парламенту викликав керівництво на засідання.

Компанія-постачальник продуктів також прокоментувала скандал із закупівлями Міноборони. Також на цей скандал відреагував і міністр оборони Олексій Резніков. Він зазначив, що на прикладі закупівлі яєць по 17 грн за одиницю сталася технічна помилка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО