Резніков анонсував гарні новини із завтрашнього засідання «Рамштайн»

Під час нової зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» 20 січня варто очікувати на добрі новини.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Рєзніков, передає УНН.

«Я ще деякі цікавості знаю і не можу зараз їх, на жаль, розкрити, це має прозвучати від тих, хто це робитиме, але новини ще добрі. І я сам, чесно скажу, був переконаний, що всі ці новини (зокрема про NASAMS від Канади, а також про Bradley, Marder — ред.) я почую саме на Рамштайн, але кожна країна вирішила раніше це оголосити на рівні президентів чи прем'єр-міністрів. Тому я думаю, що щось додатково ми почуємо», – розповів Резніков.

Крім того, за його словами, зараз наш стратегічний партнер США подав важливий сигнал країнам-учасникам антикремлівської коаліції.

«Якщо в тебе теж є Bradley, то ти теж можеш дати, кажуть США, тому що я Bradley даю. NASAMS, ракети до них - все, рішення є, американці нам їх дали, Канада в наших інтересах систему теж замовила і її передасть. Ті, хто мають інші NASAMS, якщо не можуть віддати свій, зняти з озброєння можуть поділитися ракетами. І тому я думаю, що буде розмова ще додатково про те, що ми можемо отримати щодо посилення нашого ППО, а друге це броньовані наші «кулаки», – додав міністр.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Британія надасть Україні 600 ракет Brimstone.

Також повідомлялося, що Україна отримає ще 200 бронетранспортерів від Канади.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО