Казахстан змінив правила в'їзду та перебування іммігрантів у країні

Влада Казахстану внесла зміни до правил в'їзду та перебування іммігрантів у республіці, у тому числі для громадян Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).

Про це повідомляє місцеве видання mk-kz.kz з посиланням на ухвалу уряду Казахстану.

Зокрема, зміни торкнулися пункту за дозволеними термінами перебування іммігрантів у Казахстані.

Тепер іммігранти без візи можуть залишатися на території республіки до 30 днів з дня перетину кордону, сумарно - 90 днів протягом кожного періоду 180 календарних днів.

При цьому громадянам держав-членів ЄАЕС дозволено перебувати на території Казахстану 90 календарних днів із дня перетину державного кордону республіки. Загалом вони можуть залишатися в країні 90 днів протягом кожного періоду 180 днів.

Раніше для іммігрантів, які приїжджають до Казахстану без візи, та громадян ЄАЕС не було обмеження у 180 днів з дня перетину держкордону країни. Коли закінчувався дозволений термін перебування в республіці, іноземці могли залишити казахстанську територію і знову в'їхати до неї, щоб рахунок днів перебування почався заново.

Нова постанова набуде чинності через десять календарних днів після дня її першого офіційного опублікування, тобто з 27 січня 2023 року.

Нагадаємо, Казахстан не визнає псевдореферендуми на окупованих територіях України.

У жовтні президент Володимир Зеленський звільнив посла в Казахстані, через який виник скандал між Астаною та москвою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО