На короткому повідку: росіяни залежать від виплат держави та набрали рекордну кількість кредитів

Нові статистичні дані, оприлюднені в росії, показали, наскільки росіяни залежать від держави.

За даними Росстату за грудень, третина росіян (33% або 42,7 млн осіб) живуть на соціальні виплати. Серед них — одержувачі пенсій, допомоги по безробіттю, соціальної допомоги (виплати вагітним, щомісячна допомога на дітей), пільг, субсидій тощо, пише РБК.

Ще близько 45% росіян живуть на зарплату, а кожен четвертий є утриманцем. Дуже мала частка росіян, якщо вірити офіційним даним, отримує прибуток від підприємництва – лише 2%.

З даних Росстату також випливає, що росіяни не в змозі диверсифікувати джерела доходів – абсолютна більшість має лише одне джерело коштів для життя.

Крім того, за даними російського центрального банку на 1 грудня, громадяни набрали кредитів на рекордні 27 трильйонів рублів.

Це на 10% або 2,5 трильйона більше у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року. У центробанку кажуть, що приріст був забезпечений іпотекою.

Раніше російська соціологічна компанія склала портрет прихильників вторгнення в Україну. Серед тих, хто підтримує війну – правоохоронці, держслужбовці та пенсіонери.

Нагадаємо, листопадове опитування показало, що майже чверть росіян стали більше заощаджувати на їжі після вторгнення путіна в Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО