Затримано зрадників, які «зливали» росіянам конспіративні бази ЗСУ

СБУ затримала зрадників, які передавали ворогові конспіративні бази сил спеціальних операцій ЗСУ під час окупації Херсона.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Одним з них виявився місцевий житель, якого військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗСУ залучали до виконання оперативно-бойових завдань на південному фронті. Під час захоплення обласного центру він перейшов на бік російських окупантів та запропонував їм свою допомогу у війні проти України», – йдеться у повідомленні.

Так, у ніч із 26 на 27 червня минулого року він «злив» двом представникам ФСБ адресу конспіративної квартири українських Сил спецоперацій у Херсоні, а також розкрив ворогові місця перебування оперативної групи спецназівців ЗСУ на території міста.

Крім того, як повідомляють у СБУ, зрадник схиляв місцевих жителів до негласної співпраці із ФСБ.

«Іншим фігурантом є контрактник однієї з бригад ЗСУ, знайомий вищезгаданого ворожого поплічника. Торік у червні український військовий потрапив у полон до рашистів. Там він усіляко намагався довести свою лояльність російським окупантам», – йдеться у повідомленні.

Після звільнення Херсона контррозвідники СБУ затримали їх: одного у Херсоні, іншого – в Одесі. Обом фігурантам повідомлено про підозру в держзраді і взято під варту.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру депутату держдуми росії. Також у СБУ розповіли, скільки російських диверсантів затримали із 24 лютого.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО