НАБУ і САП заочно повідомили про підозру нардепу Герасимову

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру народному депутату від фракції «Європейської солідарності» Артуру Герасимову у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляють прес-служби органів, не вказуючи прізвище підозрюваного.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про співголову фракції «Європейської солідарності» Герасимова.

«За дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік ще одному чинному народному депутату. Його дії кваліфіковані за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України. Оскільки місцезнаходження нардепа було невідомо, про підозру йому повідомили в порядку ст. 135 КПК України», – інформує САП.

За даними слідства, нардеп Герасимов не вніс до виправленої декларації за 2020 рік належні йому та його дружині двоповерховий маєток та паркомісце, які розташовані у Королівстві Іспанія, загальною вартістю 190 тисяч євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1657 доларів, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків. Загальна сума незадекларованих нардепом відомостей становить майже 6,3 млн грн.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» встановили, що нардеп ЄС Герасимов не вніс у свою декларацію віллу в Іспанії, якою володіє разом із дружиною. Вілла розташована в містечку Хавеа на узбережжі Середземного моря. Площа будівлі становить 120 квадратних метрів. Крім того, ще 28 квадратних метрів там — це тераси.

Після розслідування журналістів за рапортом САП генеральний прокурор порушив кримінальне провадження за цим фактом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО