У Держдепі розповіли, чому країна-агресор так «чіпляється» за Соледар

Заяви російських окупантів про начебто отримання контролю над містом Соледар свідчать про те, що їм дуже бракує успіхів на тлі тривалої череди поразок і великих втрат від контрнаступу ЗСУ.

Про це речник Державного департаменту США Нед Прайс повідомив під час брифінгу.

«Українські сили, які розпочали контрнаступ минулого року, були надзвичайно ефективними в тому, щоби зупинити подальше вторгнення росіян, відкинути російські сили назад і відвоювати тисячі квадратних миль своєї території. І той факт, що деякі елементи в рф стверджують, що вони досягли певних успіхів, я думаю, свідчить про відсутність спроможності у росії робити такі заяви протягом уже достатньо тривалого часу», - зауважив речник Держдепу.

Водночас, як він зазначив, Сполучені Штати оцінюють ситуацію на Донбасі як продовження інтенсивних бойових дій.

«За нашими очікуваннями, так продовжуватиметься й далі», - продовжив Прайс.

У Держдепі допустили, що обидві сторони зазнаватимуть втрат, а контроль над певними територіями може змінюватися в процесі бойових дій. І якщо росіянам навіть і вдасться здобути певні успіхи, то це їм коштуватиме масштабних втрат особового складу й озброєння.

Водночас, представник Держдепу наголосив, що жодні можливі тактичні успіхи росіян не зможуть замінити стратегічної невдачі, яку президент путін і його війська зазнали з перших днів цієї війни. І ця стратегічна невдача «лише посилилася завдяки ефективному контрнаступу, який розгорнула Україна».

Як відомо, Пентагон не підтвердив, що Соледар Донецької області був захоплений російськими окупаційними військами.

Нагадаємо, 12 січня у кремлі заявили, що у Соледарі «головна робота ще попереду».

9 січня росіяни розпочали новий потужний штурм Соледара. У місті тривають запеклі бої, але ворожим військам не вдається прорвати оборону бійців ЗСУ та вийти у тил.

Про ситуацію у Соледарі розповів нещодавно й президент України Володимир Зеленський.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО