Зеленський призупинив громадянство 13 священників УПЦ МП – ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський указом ще від 28 грудня призупинив громадянства 13 священників УПЦ МП.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на власні джерела.

За інформацію журналістів, Зеленський призупинив громадянство для священників указом № 898/2022 від 28.12.2022. Документ офіційно не оприлюднюють, адже він містить персональну інформацію.

За словами джерела видання, громадянство призупинили митрополиту Тульчинському і Брацлавському Іонафану, якому СБУ вручило підозру у держзраді. Рішення стосується також вікарія Тульчинської єпархії, єпископа Ладижинського Сергія, який є до Іонафана дуже близькою людиною.

«Відповідне повідомлення – про втрату громадянства цими особами – отримала й Державна міграційна служба. Згідно з чинними правилами, надалі вони можуть бути депортовані», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України завершила перевірки об'єктів УПЦ московського патріархату у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Рівненській областях. Там виявили бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій та російську символіку.

Також повідомляли, що на в'їзді до столиці прикордонники затримали священника УПЦ Московського патріархату, який підтримував контакти з росіянами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО