Не буде тривалого миру, якщо тиранія візьме гору над свободою – Столтенберг

Союзники НАТО продовжать підтримувати Україну та постачати їй більше зброї, тому що не може бути тривалого миру, якщо тиранія переможе свободу.

Про це в четвер, 5 січня, в Осло під час виступу на щорічній конференції Норвезької конфедерації підприємців заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Зброя (її постачання – ред.), де факто, є шляхом до миру... Не може бути тривалого миру, якщо утиски та тиранія візьмуть гору над свободою та демократією», - сказав Столтенберг.

Керівник НАТО наголосив на важливості підтримки України та закликав союзників по Альянсу більше інвестувати в оборону, позбавитися залежності від тоталітарних режимів і стояти разом на захисті свободи та демократії.

Нагадаємо, сьогодні росія оголосила «режим припинення вогню» на Різдво. Відповідне доручення дав путін голові Міноборони росії Сергію Шойгу.

У Зеленського відповіли, що заява путіна про «припинення вогню» на лінії фронту в Україні на Різдво – це виключно пропагандистський жест і банальний прийом.

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомляли, що тимчасового припинення вогню на Новий рік не буде, оскільки досі окупанти на нашій землі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО