Рф почала комбінувати та змінювати тактику обстрілів – розвідка

Росія відчуває вплив міжнародних санкцій, тому почала комбінувати та змінювати тактику обстрілів.

Про це в етері телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Росія уже відчуває вплив економічних санкцій. Крім цього, Україна проводить усі необхідні заходи, щоб не допустити нарощування виробництва будь-якого озброєння на території рф.

«Дефіцит сьогодні у росіян пов'язаний з балістичними ракетами «Іскандер», наближаються до закінчення запаси «Калібрів», зменшується кількість крилатих ракет повітряного базування Х-101, Х-555. Максимум, на що здатна росія, – це 2-3 таких потужних удари, як ми спостерігали останній час», – зауважив Скібіцький.

Проте виробництво ракет в росії не припиняється. Військові знаходять уламки ракет, виготовлені в четвертому кварталі 2022 року. Крім цього, ворог почав комбінувати та змінювати тактику, застосовуючи в різних конфігураціях й іранські БПЛА, і ракети старого типу, і високоточні балістичні ракети та перероблені ракети С-300.

Окупанти мають також у дефіциті РСЗВ, насамперед «Смерч», «Ураган» і навіть артилерійські снаряди калібру 122 мм, 152 мм. Головне управління розвідки постійно фіксує заходи росії з поповнення саме цими боєприпасами з інших країн.

«Велику кількість вони завезли з білорусі та дуже активно працюють з іншими країнами, щоб знайти запаси», – додав представник ГУР.

Раніше повідомляли, що в окупантів залишилось від 13% до 27% оперативно-тактичних ракет морського, авіаційного та наземного базування власного виробництва. Наразі російська промисловість намагається вийти на виробництво 20 ракет типу «Калібр» в місяць.

Додамо, 31 грудня росія знову здійснила масовану ракетну атаку на Україну, було знищено 12 ракет.

Сили протиповітряної оборони у ніч на 1 грудня збили 45 ворожих дронів іранського виробництва «Shahed-131/136».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО