Справа «Украгролізингу»: Апеляція ВАКС закінчила підготовку до розгляду скарги

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закінчила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким засудили до 4 років позбавлення волі колишнього директора холдингової компанії «Інноваційні технології» Костянтина Руських за збитки НАК «Украгролізинг».

Таке рішення 27 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду за апеляційною скаргою захисника обвинуваченого (Костянтина Руських – ред.) - адвоката на вирок Вищого антикорупційного суду від 08 листопада 2022 року, яким (Костянтина Руських – ред.) визнано винуватим у пред'явленому обвинуваченні за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України. Призначити апеляційний розгляд за вказаною апеляційною скаргою на 16:00 16 січня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ексдиректора ХК «Інноваційні технології» Руських обвинувачують у пособництві ексголові правління НАК «Украгролізинг», сину екснародного депутата Василя Шпака Миколі у зловживаннях на майне 5 млн грн. За версією обвинувачення, у 2013 році на той момент голова правління НАК «Украгролізинг» Шпак уклав догорів позики з ХК «Інноваційні технології», де директором був Руських.

На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Нагадаємо, ВАКС виділив матеріали стосовно сина екснардепа Шпака в окреме провадження у зв'язку з його мобілізацією до лав Збройних сил України. Наразі судовий розгляд щодо нього зупинено.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО