Гайдай пояснив стратегічну важливість деокупації Кремінної на Луганщині

Збройні сили України за допомогою визволення Кремінної від російських окупантів зможуть розбити вороже угруповання на дві частини.

Про це голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляє в ефірі телеканалу «Еспресо».

Згідно з його словами, окупанти встигли добре підготуватися до оборони Кремінної, зокрема провести мінування, а також підтягнути техніку та резерви.

«Вони чітко розуміють, що якщо настане час і Кремінна буде деокупована ЗСУ, то вони втратять стратегічний населений пункт, бо далі вже йде Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ. У них тоді будуть дуже невеликі шанси навіть біля Бахмута продовжувати постійно такі атаки, які вони зараз проводять, тому що їхнє угруповання може бути розбите на дві частини», - зазначив Гайдай.

При цьому, керівник області підкреслив, що визволення Кремінної відкриє і напрямок на Старобільськ, у разі деокупації якого ЗСУ триматимуть під вогневим контролем усі логістичні дороги Луганської області.

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються втримати контроль над Кремінною на Луганщині, в районі міста йдуть важкі бої. Війська рф стягують туди багато резервів і техніки.

Раніше Гайдай назвав місто на Луганщині, яке ЗСУ можуть визволити слідом за Кремінною. Також він анонсував, що на хороші новини з Луганщини можна чекати до Нового року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО