Київ отримав від США понад сто генераторів та спецтехніку – Кличко

Київ отримав чотири екскаватори та понад 130 генераторів від уряду США. Це допоможе усувати пошкодження тепломереж, відновлювати та підтримувати теплопостачання для мешканців столиці.

Про це повідомив мер Віталій Кличко у Telegram.

«За програмою міжнародної технічної допомоги USAID Проект енергетичної безпеки надав КП «Київтеплоенерго» на безоплатній основі 4 екскаватори та понад 130 генераторів», - повідомив Кличко.

Нові екскаватори-навантажувачі JCB допоможуть аварійникам оперативно усувати пошкодження тепломереж та відновлювати теплопостачання киянам. Вони вже доставлені до столиці та найближчим часом будуть залучені в роботу.

«Наразі у всіх районах міста працюють 38 аварійних бригад «Київтеплоенерго». Щодня вони усувають 30-40 пошкоджень на тепломережах. Нова сучасна спецтехніка дозволить оперативно та точно проводити розривання ґрунту, а значить прискорить виконання аварійних робіт», - зазначив Кличко.

Дизельні генератори, надані USAID, передали на котельні, теплоелектроцентралі, станції теплопостачання, а також потреб диспетчеризації та зв'язку.

«Це об'єкти, які важливо забезпечити незалежними джерелами харчування. За допомогою генераторів вдасться зменшити перерви у постачанні тепла киянам у разі аварій та налагодити зв'язок між підрозділами «Київтеплоенерго» за умови тривалої відсутності електропостачання», - наголосив Кличко.

За словами Кличка, столична влада прагне організувати безперебійну роботу теплової інфраструктури, аби лікувальні заклади, соціальна сфера та житлові будинки були з теплом. Тому насамперед забезпечили генераторами ті котельні, де є труднощі з резервним електроспоживанням устаткування. Це скоротить строки відсутності тепла у будинках киян у разі відключення електрики.

Раніше Кличко розповів, що у разі блекауту у Києві зроблять безкоштовний проїзд у громадському транспорті – рух метро буде зупинено, а станції планують використовувати як укриття.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО