Справа Кауфмана і Грановського: суд заарештував довірену особу бізнесменів

Вищий антикорупційний суд узяв під варту довірену особу бізнесменів Бориса Кауфмана і Олександра Боруховича (Грановського) Костянтина Єфремова. Йому визначили альтернативою 19,8 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«7 грудня 2022 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення 19,8 млн грн застави учаснику злочинної організації, що тримала на контролі посадовців Одеської міськради, бюджетні витрати міста, діяльність місцевих комунальних підприємств та вчиняла інші корупційні злочини», – інформує САП.

В разі внесення застави на підозрюваного покладуть наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеси без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

У повідомленні не вказується прізвище підозрюваного, проте під час судового засідання прокурор САП повідомляв, що третім підозрюваним у справі є Костянтин Єфремов.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО