Колишньому члену «Центренерго» продовжили обов'язки на два місяці

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 січня строк дії обов'язків, покладених на колишнього члена дирекції ПАТ «Центренерго» Ярослава Громка. Його підозрюють у причетності до зловживань на 8,25 млн грн.

Таке рішення 21 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визначив Громку запобіжний захід у понад 3,7 млн грн застави. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними.

«Клопотання задовольнити. Продовжити на строк дії ухвали строк дії наступних обов`язків покладених на (Ярослава Громка – ред.) у зв'язку із застосуванням до нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - до 21 січня 2023 року включно, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 20 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексчленам правління ПАТ «Центренерго», чинному начальнику одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директору приватного підприємства «Юнайтед Енерджі».

Як встановило слідство, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО