САП у грудні скерує до суду справу голови Рахункової палати Пацкана

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 12 грудня скерує до суду обвинувальний акт стосовно голови Рахункової палати Валерія Пацкана. Його підозрюють у незаконному отриманні компенсації на оренду житла в Києві, коли він був народним депутатом.

Рішенням від 28 листопада Вищий антикорупційний суд обмежив сторону захисту в процедурі ознайомлення з матеріалами слідства, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, до яких надано доступ, - задовольнити частково. Встановити для сторони захисту (підозрюваному (Валерію Пацкану – ред.) та його захисникам) строк для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, до яких надано доступ у кримінальному провадженні за №52022000000000344 від 27 жовтня 2022 року до 12 грудня 2022 року включно, після спливу якого вони будуть вважатися такими, що реалізували своє право на доступ до матеріалів», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн. Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою, що завдало істотної шкоди). Голові Рахункової палати загрожує до трьох років позбавлення волі. 8 листопада 2022 року НАБУ завершило розслідування цієї справи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО