Росіяни пограбували машини з вантажем для Запорізької АЕС – Енергоатом

Російські окупанти пограбували вантаж НАЕК «Енергоатом», який прямував до міста Енергодар на Запорізьку АЕС. Росіяни, зокрема, забрали собі частину обігрівачів.

Про це компанія повідомила у середу, 23 листопада.

Як повідомляється, минулого тижня Енергоатом доставив на тимчасово окуповану атомну електростанцію вантаж із критично важливим обладнанням та запчастинами.

«На блокпосту у Василівці окупанти змусили розвантажити автомобілі та «вилучили на свої потреби» 45 обігрівачів із 300, які перебували у вантажі. Після цього пропустили транспорт далі», – йдеться у повідомленні.

Як пояснюється, обігрівачі потрібні на ЗАЕС для підтримки температури в приміщеннях, а також створення умов роботи в зимовий період, коли станція не виробляє електроенергію.

«Російським окупантам байдуже, що й у кого красти. Загарбники не усвідомлюють, що своїми діями прирікають персонал ЗАЕС на роботу у надлюдських умовах у зимовий період. Люди, працюючи під тиском та в умовах загрози життю, тепер ще й замерзають», – заявили в Енергоатомі.

Нагадаємо, МАГАТЕ знову закликало росію деокупувати Запорізьку АЕС. При цьому на ЗАЕС тривають обстріли з боку окупантів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО