У РНБО спрогнозували, скільки ще масованих ударів по Україні може завдати рф

Російські окупаційні війська можуть здійснити ще кілька таких масованих обстрілів України, як 15 листопада.

Про це секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив в ефірі «Свобода Live».

«Той напад, який був 15 листопада, був одним з найпотужніших. Якщо йдеться про такий обстріл, який був 15 числа, то це максимум три-чотири рази вони можуть ще зробити такі обстріли», - зазначив він.

При цьому, секретар РНБО також додав, що у росіян все ще залишається дуже багато ракет С-300, але з запасами високоточних - все не так добре.

«Є розуміння, скільки залишилося - певних ракет залишилося менше 10%, є ракети, яких залишилося 18%, є ракети, яких, на жаль, страшенно багато на території рф - це ракети С-300. Їх занадто багато. Ними зараз і жбурляють в Запоріжжя , Херсон, Харківську область. У них їх багато. Що стосується високоточних ракет - ми чітко усвідомлюємо, скільки вони на сьогоднішній день їх мають. Якби все було добре, вони б точно не зверталися до іншої країни для того, щоб їм допомагали ракетами», - наголосив Данілов.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони України Олексій Резніков показав, скільки ракет залишилося у російської армії після дев'яти місяців війни в Україні.

Лише 15 листопада росія вдарила по всій території України 96 крилатими ракетами повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, «Калібр»), керованими авіаційними ракетами Х-59, а також ударними дронами Shahed-136/131, «Оріон», «Орлан-10». ППО збила 77 ракет і 12 дронів.

Також стало відомо, що російські ракетні удари пошкодили майже всі ТЕС та ГЕС в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО