В АРМА не знають, скільки коштів надійшло до бюджету від заарештованих російських активів

В Агентстві з розшуку та менеджменту активів немає інформації про те, скільки коштів надійшло до держбюджету за час повномасштабної війни від управління заарештованими російськими активами в Україні.

Таку відповідь в АРМА надали на запит групи аналітиків Trap Aggressor, передає Statewatch.

«Резолютивна частина ухвали не завжди містить інформацію про власників активів», – пояснили в Агентстві та додали, що «АРМА позбавлена можливості визначати кінцевих бенефіціарних власників активів».

При цьому, за словами аналітиків, коли суди заарештовують активи, пов'язані з російськими власниками, то АРМА й правоохоронні органи у пресрелізах наголошують на національному походження власників.

В АРМА повідомили, що від управління всіма заарештованими активами, включно з тими, які мають російських власників, до бюджету було направлено понад 21,4 млн грн, – близько 2,7 млн грн на місяць.

Нагадаємо, у вересні суд заарештував майно та корпоративні права компанії російського мільярдера у розмірі близько 300 млн гривень. Вони були передані АРМА.

Минулого тижня АРМА було передано активи київської фірми, зареєстрованої в росії, яка здійснювала продаж паливно-мастильних матеріалів та речовин.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО