Андрій Шевченко відмовився від членства в НОК

Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко повідомив, що не увійде до складу Національного олімпійського комітету, куди був обраний за підсумками виборів.

«У найважчий час в історії моєї країни я гордий бути поруч з Україною і допомагати всім, чим можу, задля нашої перемоги. Я вважаю почесною роботу в Національному олімпійському комітеті, розумію важливість його розвитку. Водночас я не можу залишитися в складі НОК за такого складу. Ми платимо за свою свободу безмежно високу ціну життями найкращих з українців. Мусимо бути гідними їх», — написав Шевченко в Facebook.

17 листопада у Національному олімпійському комітеті України вперше за 17 років змінився керівник — ним став міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. До того Національним олімпійським комітетом керував Сергій Бубка.

До складу членів НОК в той самий день обрали також Андрія Шевченка, боксера Олександра Усика, депутата від забороненої ОПЗЖ Григорія Суркіса, спортсменок Марину Бех-Романчук і Лілію Подкопаєву, а також нардепа від ОПЗЖ Нестора Шуфрича.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО